Samenwerking

MMS-programma
MMS staat voor Madagascar Medische Safari. Wij werken voor dit mobiele medische programma samen met verschillende organisaties. Doel van het MMS-programma: medische zorg verlenen in onbegaanbare gebieden. Medische teams delen vaccinaties en medicijnen uit en behandelen en adviseren zieke mensen. In eerste instantie is dit ambulante hulpverlening, maar wij werken ook aan permanente oplossingen.

Het programma wordt geleid door dr. Fernand Ramahalison. De medische teams bestaan uit artsen uit Madagascar die op vrijwillige basis meewerken. MAF zorgt ervoor dat de artsen met een vliegtuigje naar de afgelegen gebieden worden vervoerd.

 

PSI
HoverAid werkt samen met de Amerikaanse organisatie PSI (Population Services International). Deze organisatie strijdt tegen malaria en kindersterfte, door mensen te voorzien van bijvoorbeeld muskietennetten, waterreinigingssiroop en condooms.

Het bijzondere aan PSI is dat mensen moeten betalen voor deze hulpverlening. De prijs is laag, maar het idee is dat mensen zo hun eigen leven beter op waarde kunnen inschatten. Zo wordt de kans veel groter dat de producten ook daadwerkelijk worden gebruikt. PSI geeft ook voorlichting over veel voorkomende ziektes.

HoverAid voorziet PSI van logistieke dienstverlening en vervoert medewerkers naar de dorpjes waar zij werken.

 

 

Hosting sponsored by Byte